Banner Image

NOT OK
KYGO FT. CHELSEA CUTLER

Kyrre Gørvell-Dahll is het vierde kind van Kjersti Gjerde en Lars Gørvell-Dahll. Hij heeft nog een oudere broer, twee oudere zussen en een jongere half-broer. De vader van Kyrre reisde veel voor zijn werk, daardoor verhuisden ze vaak. Gørvell-Dahll heeft met zijn familie in Brazilië, Egypte, Kenia en Japan gewoond. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianolessen. Later leerde hij door middel van tutorials om elektronische muziek te produceren. Kygo begon met het maken van eigen housemixes in zijn tienerjaren. Daarbij werd hij geïnspireerd door Avicii. Zijn remixes plaatste hij op YouTube en SoundCloud. Daar vergaarde hij een grote hoeveelheid volgers. Ook maakte hij de eigen tracks Laber Bris en Epsilon. Vooral zijn remix van I See Fire werd miljoenen malen beluisterd. Dit leidde tot aanbiedingen voor remixen van Avicii en Coldplay.

Kyrre begon aan een opleiding “business and finance” aan de Heriot-Watt University in Edinburgh, Schotland. Later besliste hij echter zich fulltime te focussen op muziek.

In Noorwegen stond hij in 2014 weken op de eerste plek met zijn remix van Younger van Seinabo Sey. Zijn internationale doorbraak werd de remix van Cut Your Teeth, van de Britse zangeres Kyla La Grange. Deze bereikte ook in Nederland de top veertig.

Op 21 augustus 2016 stond hij op de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Hij schreef hier geschiedenis mee, hij was namelijk de eerste elektronische muziekproducent die ooit op een sluitingsceremonie stond van de Olympische Spelen.

De stijl van Kygo is een mix van Tropical House, deephouse, Balearic beat, elektronica en downtempo. Bekende remixes van hem zijn van de soundtrack I See Fire uit de film The Hobbit: The Desolation of Smaug, Shine van Benjamin Francis Leftwich, Younger van Seinabo Sey, Sexual Healing van Marvin Gaye en Midnight van Coldplay. Daarnaast maakte hij eigen nummers zoals Here for you, Firestone, Stole the show, Stay, Stargazing, Kids in love, It ain’t me , Remind me to forget , Born to be yours en Happy now.

Nu is hij terug samen met Chelsea Cutler met het iets ingetogener nummer dan we gewend zijn, maar wel ontzettend mooi: Not Ok!