NOW PLAYING

Icon 1

MARTIN GARRIX FT. BONN

HIGH ON LIFE

Bekijk de gehele playlist

Martin Garrix

Martijn Gerard Garritsen (Amstelveen, 14 mei 1996)

Martin Garrix

Martijn Gerard Garritsen (Amstelveen, 14 mei 1996) beter bekend onder zijn artiesten naam Martin Garrix is een Nederlandse DJ en producer. Martin Garrix kreeg in 2013 internationale bekendheid met de single Animals. Als DJ heeft hij inmiddels op verschillende grote festivals opgetreden, waaronder Coachella, Ultra Music Festival en Tomorrowland. Als producer werkte hij samen met artiesten als David Guetta, Avicii, Bebe Rexha, Dua Lipa en Troye Sivan. In 2016, 2017 en 2018 stond hij op nummer 1 in de top 100 dj lijst van DJ Magazine. Martin richtte het label Stmpd Rcrds op in 2016, maanden na het verlaten van Spinnin’ Records en voordat hij tekende bij Sony Music.

Martin Garrix deed vwo aan het Keizer Karel College in Amstelveen, maar is na vier jaar overgestapt naar de Herman Brood Academie waar hij een diploma artiest popmuziek haalde. Op zijn zestiende tekende hij bij het Nederlandse label Spinnin’ Records, hier bouwde hij zijn naam verder uit.

2012: begin carrière

Martin Garrix’s 2012–2015: Martin Garrix werd ontdekt door Tiësto, die hij beschreef als inspirerend, nederig en legendarisch. In 2012 maakte hij ook een remix van ‘Your Body’ van Christina Aguilera, dat als ‘Your Body (Martin Garrix Remix)’ op de luxe versie van het album Lotus van Christina Aguilera staat. In 2013 volgde ‘Torrent’ met Sidney Samson op het label Musical Freedom.

Garrix werd steeds populairder door zijn eigen solo-uitgave ‘Animals’. Het nummer verscheen op 19 juni 2013 bij Spinnin’ Records en werd een hit in een groot aantal landen. Het nummer staat ook op Hardwells album Hardwell presents ‘Revealed Volume 4’. Op 17 november 2013 kwam ‘Animals’ binnen op nummer 1 in de Britse hitparade, waarmee hij de jongste Nederlander werd die ooit op 1 in het Verenigd Koninkrijk heeft gestaan.

Garrix ontving in maart 2014 een platina plaat in de Verenigde Staten voor het nummer ‘Animals’. In november tekende hij een deal met het label Scooter Braun Projects van Scooter Braun. In december 2013 bracht Garrix samen met Jay Hardway het nummer ‘Wizard’ uit. Dit werd een succes in onder andere Vlaanderen en Nederland waar het plaats 6 en 17 in de hitlijsten haalde.

In 2014 werd het nummer ‘Proxy’ uitgebracht als gratis download op SoundCloud voor zijn fans als een cadeau voor zijn succesvolle jaar (2013). Daarna heeft hij nog een nummer uitgebracht in samenwerking met MOTi genaamd ‘Virus’ en later dat jaar met Afrojack bracht hij ‘Turn up the Speakers’ uit. Deze nummers speelde hij beide voor het eerst op het Ultra Music Festival in Miami.

Eigen label: STMPD RCRDS

In augustus 2015 werd bekend dat Martin bij zijn platenlabel Spinnin’ Records zou vertrekken vanwege een ruzie om auteursrechten. Op 16 oktober 2015 schopte Garrix het tot de top 3 van de DJ MAG-lijst. Bij de uitreiking van de MTV Europe Music Awards won hij de prijs voor Best Electronic Act. Eerder mocht hij samen met Charli XCX de prijs voor Best Collaboration uitreiken aan Justin Bieber, Skrillex en Diplo. Op 4 maart 2016 maakte Garrix bekend dat hij een samenwerking aanging met John Martin met ‘Now That I’ve Found You’. Hij kondigde tegelijkertijd aan dat zijn eigen label STMPD RCRDS zal gaan heten. ‘Now That I’ve Found You’ is uitgekomen op 11 maart 2016 en is de eerste track op het nieuwe label van Garrix.

Om mensen te bedanken voor de enorme support bracht hij in week 42 van 2016 elke dag één track uit. Ook kreeg hij in dezelfde week de eerste plek in de DJ Magazine Top 100. In 2016 scoorde Martin Garrix opnieuw een hit samen met Bebe Rexha, genaamd ‘In the Name of Love’.

Op 16 mei 2017 werd bekend dat hij met zijn 21 jaar de jongste Nederlander in de lijst van de Quote-top 100 is.[12] Hij pakt hiermee de 39e plek op de lijst van ‘jonge miljonairs’. Zijn vermogen wordt geschat op 14 miljoen euro. Op 22 oktober 2017 werd Garrix voor de tweede maal op rij verkozen tot de populairste dj ter wereld. In februari 2018 sloot Garrix de Olympische Winterspelen 2018 af.

Heden:

Het gaat Garrix nog steeds erg goed, hit na hit volgen nog steeds. Denk maar aan ‘High on life’ ‘No Sleep’ samen met de zanger Bonn.

Als High On Life, zijn samenwerking met Bonn, eind februari vijf maanden in de Top 40 staat verschijnt er met No Sleep opnieuw een samenwerking met de Zweedse zanger. Met Macklemore en Patrick Stump (Fall Out Boy) volgt in het voorjaar van 2019 de single Summer Days.

Op SunDanceRadio hoor je

Axwell ^ Ingrosso

Discover our artists and

MUSIC