Banner Image

HIDE AND SEEK
SAM FELDT

Sam Feldt, artiestennaam van Sammy Renders (Boxtel, 1 augustus 1993), is een Nederlandse diskjockey, muziekproducent en entrepreneur.

In 2015 bracht hij een cover uit van het nummer Show me love van Robin S. uit 1993. De plaat werd uitgebracht door Spinnin’ Records en Polydor en behaalde de vierde plaats in de Britse hitparade en de 21ste in de Nederlandse Top 40. In Vlaanderen behaalde Feldt met het nummer de vijftiende plaats en in Billboards Hot Dance-lijst de dertiende. In 2016 bracht hij samen met het Nederlands dance-duo Lucas & Steve de single Summer on you uit. De plaat behaalde de vierde plaats in de Nederlandse Top 40 en was in september en oktober van dat jaar de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Kort na de release van Summer on you werd de plaat bekroond met de platinastatus in Nederland.

In 2017, toen Feldt 24 was, bracht hij zijn eerste album uit, genaamd Sunrise to sunset. Op dit dubbele album staan 24 liedjes (een voor ieder uur van de dag).

Tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de DJ Mag Top 100 van beste dj’s ter wereld kwam Feldt in 2017 binnen op de 75e plaats. Billboard omschreef Feldt als “een moderne house superster”, en zijn versie van Show me love als “een echo van het origineel, met een bubbly house beat”. Sam Feldt werkte eerder samen met Belgische zangeres Kate Ryan aan het nummer Gold en met de Amerikaanse acteur en zanger Jeremy Renner aan het nummer Heaven (Don’t have a name).

Feldt combineert met zijn project “Sam Feldt Live” digitale muziek met live instrumenten. Zijn band (bestaande uit trompettist Quirijn, saxofonist Tariq en Jordi op gitaar) is op meerdere nummers van Sam Feldt te horen en trad op tijdens Eurosonic Noorderslag in 2019.

Sam Feldt heeft in 2018 de Heartfeldt Foundation opgericht. Dit non-profit platform probeert een milieubewuste levensstijl te promoten door gebruik te maken van het bereik van bekende personen, artiesten en atleten.

Sam Feldt is nu terug met zijn nummer Hide & Seek.