NOW PLAYING

Icon 1

artist name

track title

Bekijk de gehele playlist
WINNEN

WINNEN: BIOSCOOPKAARTEN OF GA NAAR EEN FILM PREMIERE

Win bioscoopkaarten

Regelmatig hebben we bij SunDanceRadio toffe winacties. Momenteel hebben we winacties op het gebied van films en series en maak je bijvoorbeeld kans om aanwezig te zijn bij een film premiere van een nieuwe blockbuster of maak je kans op film tickets van een gloednieuwe film in de bioscoop. Wil je weten hoe je kans kan maken bekijk dan onze WIN pagina voor de actuele winacties. Klik op “lees meer” om direct naar deze pagina te gaan en kans te maken.

THRILLSEEKER

THRILLSEEKER THIS WEEK

Thrillseeker deze week

De Thrillseeker is een wekelijks nominatie voor een nummer uit het dancegenre dat volgens SunDanceRadio een hit kan worden. Oftewel, we verwachten dat die dancetrack enorm veel potentie heeft om vaker gedraait te worden en in de smaak valt bij het publiek.

De Thrillseeker wordt een week lang extra vaak gedraaid en wordt vaak na de verkiezing van een andere plaat nog regelmatig gedraaid. De Thrillseeker wordt over het algemeen gekozen uit de nieuwe dancereleases van die desbetreffende week.

Zojuist op de radio:

Nu:
20:19
20:23
20:23
20:23
20:23
20:23
• Meer tonen

Over Sundance

Doelgroep, visie en missie

Over ons

SunDanceRadio is een online radiostation, dus alleen te beluisteren via internet met 24 uur per dag een mix van de beste dancemuziek. Op Sundance hoor je dus alleen muziek van het genre dance. We hanteren een format wat hoofdzakelijk bestaat uit commerciële dancemuziek, house, deephouse en tropical house. Met dit specifieke format bereiken we een doelgroep die hoofdzakelijk bestaat uit jonge mensen tussen de 17 en 26 jaar uit alle sociale klassen.

Het station wordt draaiende gehouden door een gemotiveerd team van vrijwilligers, dit zijn vooral mensen met een sterk affiniteit met het radiolandschap, maar ook mensen uit de media wereld, de internetbranche en de muziekindustrie.

We hebben als doel het radiolandschap te voorzien van een zender met echt alleen maar dance. Je zou zeggen dat de radiomarkt hier al mee verzadigd is maar hebben gemerkt dat dit in de praktijk best tegenvalt. Vandaar de oprichting van SunDanceRadio. In eerste instantie is het hoofddoel van het station om een platform te bieden voor jonge radiomakers, dance producers, en DJ talenten met ambitie.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan de audiovormgeving, muzieksamenstelling en het bijhouden van de website om qua geluid en uitstraling niet onder te doen aan een willekeurig landelijk of regionaal station op de FM / DAB+ kanalen.

Het station is crossmediaal ingesteld, dit houdt in dat we naast radio ook uitgebreid aandacht besteden aan youtube video’s, social media, interactiviteit en uiteraard de website.

Sponsoring

Interesse om Sundance te sponsoren? Great! Je kan direct met ons contact opnemen.

Samenwerkingen

SunDanceRadio staat open voor samenwerkingspartners, denk bijvoorbeeld aan clubs, dj’s en producers. Clubs kunnen voor Sundance interessant zijn, zodat we bijvoorbeeld een live stream kunnen aanbieden.  Zo brengen we het club gevoel tot in de huiskamer! Interesse? neem dan gerust contact met ons.

Bereik

Uiteraard zijn we open en transparant als het gaat over ons bereik tegenover onze sponsoren. In overleg bespreken we dan ons bereik en eventueel de daarbij behorende cijfers.

Audiovormgeving

Voor de  audio vormgeving van SunDanceRadio hebben we de meest professionele mensen uit het vak ingezet om een mooi eindresultaat neer te zetten, hier zijn we ontzettend trots op! De audio imaging is niet alleen fris, zomers en stoer maar zet meteen dé toon van SunDanceRadio en waar we voor staan neer.

 

Voice over: Barbara Karel

Voice over: Kyra Macco

Radio imaging: Spirit

Het ontstaan

SunDanceRadio is het idee van Robin le Blanc en is opgericht door Robin le Blanc. Begin het jaar 2000 was dit radiostation al online maar toen vooral “hobbymatig”. Samen met Domien Verschuuren (nu Q-music) werd het vooral een uit de hand gelopen hobby . We kregen steeds meer naamsbekendheid, met name omdat internetradio in die tijd nog uniek was en in de kinderschoenen stond. Destijds was Robin nog student en de kosten van de Buma/SENA liepen op, de wet op muziekrechten voor internetradiostations was toen net geïntroduceerd. Doordat het helaas een te dure ” hobby” begon te worden kwam het station ten einde.

Nu zoveel jaar later in 2019 heeft Robin opnieuw de ambitie om met SunDanceRadio een platform te bieden voor iedereen die liefhebber is van dancemuziek. SunDanceRadio richt zich volledig op de dancescene met een totaal nieuwe visie en missie. “Dit is totaal niet meer te vergelijken met hoe SunDanceRadio jaren geleden was, eigenlijk kan je het zien als een totaal nieuw radiostation. SunDanceRadio heeft de ambitie en potentie nog weleens heel groot te kunnen worden”.

Licenties

Uiteraard is SunDanceRadio een legaal station en hebben we daarom onze licenties bij zowel de Buma als bij de Sena.

DJ’S AND PROGRAMS.

Op SunDanceRadio hoor je

Axwell ^ Ingrosso

Discover our artists and

MUSIC