NOW PLAYING

Icon 1

Fedde Le Gr

So Much Love

Bekijk de gehele playlist

NOW ON AIR

#1 DANCE

Up next: Sunglasses at night

WIN

WINACTIES OP SUNDANCE

Win bioscoopkaarten

Binnenkort hebben we weer een leuke winactie dus hou zeker onze website goed in de gaten voor meer info!

THRILLSEEKER

THIS WEEK (WEEK 18)

MERLO FT MXI - DON'T LOOK DOWN

Deze week (week 18) is de Thrillseeker voor Merlo ft. MXI - Don't Look Down

VOTE YOUR FAVORITE DANCETRACKS

SOON AT SUNDANCERADIO.NL

VOTE YOUR FAVORITE DANCETRACKS

Binnenkort kan je via de website de tracks van SunDanceRadio 'liken' of 'unliken'. We zijn bezig met een systeem zodat je als luisteraar invloed kan uitoefenen op de muziek die we draaien. Via onze socials en website houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Zojuist op de radio:

Nu:
16:27
16:24
16:21
16:17
16:13
16:10
• Meer tonen

Over Sundance

Doelgroep, visie en missie

Over ons

SunDanceRadio is een online radiostation, dus alleen te beluisteren via internet met 24 uur 7 dagen per week een mix van de beste dancemuziek. Op Sundance hoor je dus alleen muziek van het dance genre. We hanteren een format wat hoofdzakelijk bestaat uit dancemuziek, house, deephouse en tropical house. Met dit specifieke format bereiken we een doelgroep die hoofdzakelijk bestaat uit jonge mensen tussen de 17 en 26 jaar uit alle sociale klassen. Daarnaast hebben we ook nog specifieke programma’s met ieder hun eigen style. Iedere ochtend van 6 tot 9 sta je op met ‘Sunrise’ waarin je wakker wordt met slow beats, en is tevens het enige programma waarin je ook pop tracks hoort. Op vrijdag en zaterdag kan je vanaf 22 uur losgaan met #GLITCH, de wat stevigere dance met glitches en drops. Op zondagochtend kan je je kater te boven komen met ‘Sunrise Deluxe’, het programma met de rustige dance vibe en het tintje pop in verwerkt.

Het station wordt draaiende gehouden door een gemotiveerd team van vrijwilligers, dit zijn vooral mensen met een sterk affiniteit met het radiolandschap, maar ook mensen uit de media wereld, de internetbranche en de muziekindustrie.

We hebben als doel het radiolandschap te voorzien van een zender met alleen maar dance muziek. Je zou zeggen dat de radiomarkt hier al mee verzadigd is maar hebben gemerkt dat dit in de praktijk best tegenvalt. Vandaar de oprichting van SunDanceRadio. In eerste instantie is het hoofddoel van het station om een platform te bieden voor jonge radiomakers, dance producers, en DJ talenten met ambitie. En om een dagprogrammering neer te zetten waar behoefte aan is in de dance scené. Je hebt inderdaad alternatieven als Spotify of Deezer, waarbij ons doel is om ervoor te zorgen dat je juist niet meer die lijstjes zelf hoeft samen te stellen.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan de audiovormgeving, muzieksamenstelling en het bijhouden van de website om qua geluid en uitstraling niet onder te doen aan een willekeurig landelijk of regionaal station op de FM / DAB+ kanalen.

Het station is crossmediaal ingesteld, dit houdt in dat we naast radio ook uitgebreid aandacht besteden aan onze social media kanalen, youtube video’s, en uiteraard de website.

Sponsoring

Interesse om Sundance te sponsoren? Great! Je kan direct met ons contact opnemen.

Samenwerkingen

SunDanceRadio staat open voor samenwerkingspartners, denk bijvoorbeeld aan clubs, dj’s en producers. Clubs kunnen voor Sundance interessant zijn, zodat we bijvoorbeeld een live stream kunnen aanbieden. Zo brengen we het club gevoel tot in de huiskamer! Interesse? neem dan gerust contact met ons.

Bereik

Uiteraard zijn we open en transparant als het gaat over ons bereik tegenover onze sponsoren. In overleg bespreken we dan ons bereik en eventueel de daarbij behorende cijfers.

Audiovormgeving

Voor de audio vormgeving van SunDanceRadio hebben we de meest professionele mensen uit het vak ingezet om een mooi eindresultaat neer te zetten, hier zijn we ontzettend trots op! De audio imaging is niet alleen fris, zomers en stoer maar zet meteen dé toon van SunDanceRadio en waar we voor staan neer. We werken samen met Kyra Macco, Barbara Karel en Spirit Audio.

Het ontstaan

SunDanceRadio is het idee van Robin le Blanc en is opgericht door Robin le Blanc. Begin het jaar 2000 was dit radiostation al online maar toen vooral “hobbymatig”. Samen met Domien Verschuuren (nu Q-music) werd het vooral een uit de hand gelopen hobby . We kregen steeds meer naamsbekendheid, met name omdat internetradio in die tijd nog uniek was en in de kinderschoenen stond. Destijds was Robin nog student en de kosten van de Buma/SENA liepen op, de wet op muziekrechten voor internetradiostations was toen net geïntroduceerd. Doordat het helaas een te dure ” hobby” begon te worden kwam het station ten einde.

Nu zoveel jaar later in 2019 heeft Robin opnieuw de ambitie om met SunDanceRadio een platform te bieden voor iedereen die liefhebber is van dancemuziek. SunDanceRadio richt zich volledig op de dancescene met een totaal nieuwe visie en missie. “Dit is totaal niet meer te vergelijken met hoe SunDanceRadio jaren geleden was, eigenlijk kan je het zien als een totaal nieuw radiostation. SunDanceRadio heeft de ambitie en potentie nog weleens heel groot te kunnen worden”.

Licenties

Uiteraard is SunDanceRadio een legaal station en hebben we daarom onze licenties bij zowel de Buma als bij de Sena.

Our Artist choices

OP SUNDANCERADIO HOOR JE

AXWELL ^ INGROSSO

Discover our artists and

MUSIC